Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
jakosc_mleka.jpg

By osiągnąć lepszą jakość mleka poprzez kontrolę łącznej ilości bakterii, GEA Farm Technologies pomaga producentom mleka na całym świecie. Nasz pakiet technologiczny umożliwia obsłużenie trzech obszarów, które na rozwój bakterii mają istotny wpływ, co daje w rezultacie uzyskanie przez nich premii jakościowej.


1. Mycie i dezynfekcja urządzeń

Czynimy zdecydowanie więcej aniżeli zalecane na naszych etykietach rozcieńczenie oferowanych Wam środków do mycia. Analizujemy wszystkie chemiczne i mechaniczne parametry higieny urządzeń, takie jak:  stany równowagi chemicznej, instalacje odwadniające, turbulencje, temperatury, ilości i czasy poszczególnych cykli technologicznych. Sieć naszych handlowców - specjalistów oferuje każdemu indywidualny, uwzględniający lokalne uwarunkowania, dobór technologii mycia i wykorzystując dostępne im oprzyrządowanie diagnostyczne formułują optymalne rozwiązania w zakresie mycia i dezynfekcji.


2. Warunki higieny w fazie przedudojowej

Czynności w fazie przedudojowej mają także wpływ na zawartość komórek w wysokojakościowych produktach mlecznych. Sales Consultants GEA Farm Technologies wspierają przy tym każdego dojarza. Wprowadzenie rutynowych czynności udojowych, określenie wymagań jakościowych mleka, przy jednoczesnej ofercie produktowej, rozpoczyna się od opatentowanych, naukowych receptur i jest wstępem do określenia kompleksu urządzeń udojowych.


3. Technika schładzania

Od chwili gdy mleko "opuści" krowę, bakterie rozpoczynają swoją ekspansję. Skuteczne schładzanie w celu zachowania jakości mleka, przy maksymalnie obniżonym poziomie ilości bakterii, jest zatem swego rodzaju przymusem. Nasi wykształceni technicy mogą dokonać oceny stanu i efektywności Waszych urządzeń schładzających oraz ustawić parametry ich pracy tak aby osiagnąć wymaganą jakość schładzanego mleka. Mogą oni także określić Wasze potrzeby w zakresie uzbrojenia w urządzenia schładzające bez względu na to czy będą to proste czy bardziej kompleksowe elementy tej techniki.